Vienuoliktokų krikštynos

Vaida Venckutė,
Šilutės pirmosios gimnazijos
KINTŲ skyrius 3f klasė

Rugsėjo 30 dieną vyko mūsų, vienuoliktokų (3f klasės), krikštynos, kurias rengė dvyliktos (4e) klasės mokiniai.

Po antros pamokos dvyliktokai mus sutiko mokyklos vestibiulyje ir pažymėjo F raide bei apvilko ,,apsiaustais“, kad krikštynų metu neišsiteptumėme savo drabužių.

12.05 val. mokyklos kieme prasidėjo mūsų krikštas. Buvo pranešta, kad esame piligrimai, tad keliavome po paskirtas šalis (stoteles). Keturiose stotelėse buvome išbandomi fiziškai bei emociškai.

Pirmoje stotelėje (Lietuvoje) ant šaligatvio, vedančio iki daugiafunkcinio centro, turėjome įveikti kliūčių ruožą – įveikėme ir mes, ir mūsų klasės auklėtojas Pranciškus Viršilas.

Daugiafunkcio centro aktų salėje (Indijoje) šokome indišką šokį su skaromis. Išeidami iš šio pastato ,,pagal indų tradiciją“ padais palietėme gyvūno kraują (burokėlius).

Trečioje stotelėje (Meksikoje), įsikūrusioje prie lauko tinklinio aikštelės, turėjome pasigaminti sumuštinį iš pateiktų tyrių. Ratu stovėdami, sumuštinuku vaišinome dešinėje esantį draugą. Skonių buvo tikrai įvairių – nuo aštrių iki saldžių.

Ketvirtoje stotelėje (Aliaskoje), prie sporto salės, mums buvo užrištos akys ir nurodyta užpūsti žvakes. Deja, pūtėme ne žvakes, o … miltus.

Pagaliau grįžusius į mokyklos kiemą pakrikštijo ,,duodami paplotėlį, patepdami kaktą šventu aliejumi bei apipildami galvą šventintu vandeniu“.

Visi buvome purvini, maloniai pavargę, bet laimingi. Tad dėkojame dvyliktokams ir jų klasės auklėtojui Ramūnui Grikšui už įdomias bei nuotaikingas krikštynas.

Skip to content