Pamokos kitaip. Kaip vanduo keičia žmogaus ir gyvūnų gyvenimą?

  • Paskelbta: 2024-09-27
  • Kategorija: Išvykos

Rugsėjo 26 d. 9 ir 10 klasių mokiniams integruotos biologijos ir lietuvių kalbos pamokos vyko Rusnės saloje.

Nemuno deltos regioninio parko lankytojų centre mokiniai susipažino su ekspozicija, kurioje pristatomos šio parko išskirtinės vertybės. Pagrindinė tema – „Kur išsišakoja Nemunas“. Visą Nemuno deltą yra išraizgęs tankus hidrografinis tinklas, o visų upių tėvo Nemuno atšakos apglėbusios Rusnės salą. Deltą raižo daug atšakų, senvagių, kanalų, užutėkių. Šios išskirtinės gamtos sąlygos suformavo palankią terpę daugelio gyvūnų ir augalų buveinėms.

Naudodamiesi naujomis technologijomis, mokiniai interaktyviame žemėlapyje galėjo susipažinti su visomis regioninio parko lankytinomis vietovėmis, pažintiniais takais, išskirtiniais maršrutais, saugomais gamtiniais objektais bei paveldo vertybėmis. Kompiuterių terminaluose jie išbandė ornitologines žinias, bandydami atspėti paukščio rūšį, sužinojo daugiau apie saugomas teritorijas ir parke vykdomas veiklas.

Mokiniai, lydimi Nemuno deltos regioninio parko lankytojų centro darbuotojos, apėjo didžiąją dalį Rusnės miestelio, sustodami  savitesnėse vietose ir išklausydami glausto pasakojimo. 

Per kitas, jau Kintų mokykloje vykusias, biologijos ir lietuvių kalbos pamokas ir devintokai, ir dešimtokai papildė ir patikslino įgytas išvykoje žinias.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas