Lietuvių kalbos pamokos bibliotekoje

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Birželio 13 – ąją Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialo duris pravėrė Kintų pagrindinės mokyklos 8 ir 10 klasės mokiniai bei Šilutės pirmosios gimnazijos Kintų skyriaus 3d klasės gimnazistai.

Atostogos jau čia pat. Paskutinės mokslo metų dienos. Nesinori sėdėti mokyklos suole, tad lietuvių kalbos mokytoja Nijolė Sodonienė nusprendė vesti pamokas bibliotekos erdvėje. Šių netradicinių lietuvių kalbos pamokų tema „Žurnalų apžvalga“.

Kintų filiale yra daug skirtingų sričių žurnalų: kultūros ir meno  žurnalai „Literatūra ir menas“, „Nemunas“, „Durys“, „Ateitis“, „Kultūros barai“, „Liaudies kultūra“, „Kinas“, „Dailė Art“, „ Pašvaistė“, muzikos meno ir mokslo žurnalas „Muzikos barai“, istorijos ir kultūros žurnalas „Padubysio kronikos“, norintiems stebėti ir pažinti paukščius žurnalas „Paukščiai“. Ir nemažai daug bendro pobūdžio žurnalų, tokių kaip „Ji“, „Žmonės“, „Šeimininkės užrašai“, „Stilius“, „Tapati“, „Apžvalga“, „Tarp knygų“, „IQ life“.

Moksleiviams buvo patektas nemažas žurnalų pasirinkimas. Mokiniai išsirinkę po žurnalą turėjo jį perversti, susipažinti apie ką jis, perskaityti keletą straipsnių ir keliais sakiniais žurnalą pristatyti savo klasės draugams.

DSC_0291 DSC_0303 DSC_0309

Skip to content