Integruota biologijos ir lietuvių kalbos pamoka-spaudos konferencija „Laiko dantys aštrūs“

Nijolė Sodonienė,
lietuvių kalbos mokytoja metodininkė

Gruodžio 1 dieną integruota biologijos ir lietuvių kalbos pamoka „Laiko dantys aštrūs“ 7 klasėje vyko kaip spaudos konferencija. Mokytojos Ingrida Cyrolies ir Nijolė Sodonienė bendradarbiavo su septintokais, „tapusiais“ Sveikatos universiteto dėstytojais, gydytojais bei lietuvių etnologais, kalbininkais ir, žinoma, spaudos atstovais-žurnalistais.

Mokiniai, konsultuojami mokytojų, iš anksto ruošė trumpus pranešimus pasirinkta tema, medžiagą vaizdžiai pateikdami skaidrėse. Imituodami spaudos konferenciją, pamokoje kalbėjo ir atsakė į klausimus. Tiesa, aktyvios „žurnalistės“ buvo ir abi mokytojos.

Buvo trumpai aptartos šios temos: danties sandara, rūšys, kaita, priežiūra, ligos, atliktas klasėje tyrimas; dantis lietuvių mįslėse, patarlėse, frazeologizmai apie dantis.

Septintokai, jungdami biologijos ir lietuvių tautosakos žinias, mokėsi kalbėti viešai, daryti pranešimą naudodamiesi skaidrėmis, apginti savo teigiamą nuomonę, aiškiai klausti.

Lietuvių patarlę „Laiko dantys aštrūs” mokiniams buvo nelengva suprasti. Mokytojų aiškinimą papildė V. Noreikos ir Luko daina-klipas „Laikas visagalis“.

Namų darbų neužduota – kiekvienas buvo puikiai pasiruošęs pamokai ir joje aktyviai dalyvavo.

Pastraipą apie laiko gaišinimą rašys jau kitoje lietuvių kalbos pamokoje. Biologijos mokytoja viliasi, kad septintokai labiau suvokė ir dantų būklės reikšmę savo sveikatai.

01 02 03 04 05 06 07 08 09

Skip to content