Tarptautinis renginys „Knygos savaitė”

2020 m. kovo mėnesio pirmąją savaitę Kintų pagrindinės mokyklos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių vaikai dalyvavo  tarptautiniame renginyje ,,Knygos savaitė“, skirto Europos logopedo dienai paminėti. Jie atliko įvairias užduotis, veiklas tema: „Mano knygelės“, kurių tikslas – skatinti vaikus domėtis knygomis, lavinti kūrybinę, meninę ir kalbinę raišką.

 Domėdamiesi rašytiniais šaltiniais jaunieji skaitytojai peržiūrėjo savo grupės bibliotekėlę, skaitė, vartė knygeles, sekė pasakas. Kad mažieji labiau suprastų knygos atsiradimo kelią, buvo paskatinti kurti savo rankų darbo knygeles. Vieni dirbo savarankiškai, kitiems padėjo mokytojos. Vaikai kūrė mažus meno stebuklus, spindinčius gėriu, grožiu ir rankų šiluma. O knygelių būta įvairiausių: originalių formų, įvairaus turinio ir dydžio. Mažieji suprato, kad reikia daug darbo ir pastangų norint turėti savo pagamintą knygutę.

Vyresnieji vaikai pasigamino knygų skirtukus, kad lengviau būtų nepasiklysti skaitant įdomias ir paslaptingas pasakas.

Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo vaikai apsilankė Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale, kur pristatė savo sukurtas knygutes. Kiekvienas noriai, gal kiek nedrąsiai papasakojo, kaip sekėsi kūrybos procesas, ką pavaizdavo. Bibliotekininkė priminė, kas yra autorius, iliustracija, viršelis, kad knygų būna įvairių: didelių, mažų, storų, plonų, muzikinių. Taip pat supažindino su bendra bibliotekos tvarka, papasakojo, kaip reikia pasiimti knygas ir grąžinti, kaip jas saugoti. Vaikai galėjo pavartyti ir paskaityti patikusias pasakų bei kitas grožinės literatūros knygas, enciklopedijas ir žurnalus. Smagu, jog visi žinojo, kad knygų namuose reikia elgtis gražiai: negalima garsiai kalbėti, bėgioti, trukdyti kitiems skaitytojams.

Visi džiaugėsi savo ir draugų darbo rezultatais.

Elvyra Rimkuvienė, specialioji pedagogė, logopedė

Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo mokytojai

Skip to content