Pabėgimo kambarys “Išėjimas: tamsos planas”

Šaunieji 4 klasės mokiniai pirmą kartą mokyklos istorijoje sukūrė pabėgimo kambarį, iš kurio ištrūkti buvo galima tik įvykdžius 5 misijas.
Visą pusmetį mokiniai plušėjo organizuodami ir ruošdami nestandartinį, neįprasto formato renginį.
Pabėgimo kambarys “Išėjimas: tamsos planas” buvo sukurtas 1-3 kl. mokiniams, tačiau tai įgyvendinus birželio 6-ąją, buvo nuspręsta šiek tiek patobulinti misijas sudėtingesnėmis užduotimis ir pakviesti sudalyvauti vyresniųjų 5-7 klasių mokinius birželio 7-ąją. Tad ketvirtokai vedė šį neįprastą renginį net 6 klasėms.
4 klasės mokiniai kūrė dekoracijas, personažus, užduotis, taisykles, siūlė idėjas, techninius sprendimus, mokėsi dirbti su scenos apšvietimu, vesti renginį, ugdė bendradarbiavimo įgūdžius, mokėsi lyderystės, greitos reakcijos į ištikusią situaciją ir daug kitų dalykų.
1-3kl. mokiniai prie durų buvo pasitinkami asmens sargybinių, kurie dalino bilietus ir užtikrino taisyklių laikymąsi. Tuomet buvo įteikti žemėlapiai, žibintuvėlis ir paskirtas vedlys, kuris visą laiką jiems padėdavo įveikti visas misijas. Renginio pabaigoje, surinkus 5 paslaptinguosius raktus, visi buvo apdovanoti diplomais už drąsą, išmanumą bei saldžiomis dovanėlėmis.
Dalyvaujant 5-7 kl. mokiniams, užduotis įveikti buvo sudėtingiau, nes instrukcijas sekti ir vykdyti misijas turėjo patys dalyviai be vedlio pagalbos. Penktokai buvo labiausiai susitelkę ir įsijautę į kuriamą atmosferą, sužibėjo vieningumu ir stipriais bendradarbiavimo įgūdžiais.
Visiems dalyviams buvo naudinga patirti įvairių, nepatogių situacijų, ieškoti sprendimų “čia ir dabar”, ugdyti drąsą, pasitikėjimą savimi, empatiškumą, suteikti pagalbą kitam, imtis lyderystės, iniciatyvos, susitelkti ir susivienyti, kai to reikalauja susiklosčiusios aplinkybės.
Ketvirtokai spėjo pasidalinti “šviežiais” organizuoto renginio įspūdžiais su į svečius atvykusiais mokiniais, mokytojomis iš Šilutės Martyno Jankaus mokyklos. Jiems buvo aprodytas sukurtas pabėgimo kambarys

Vilija Ašmonaitė,

lietuvių kalbos ir teatro mokytoja

Skip to content